Naam: Paula van der Tak
Leeftijd:52

Reisgezelschap

Gerard Rollof 47
Astrid Korporaal 28
Ronald Korporaal 26

Reis: Miami en Fort Lauderdale van 30 januari t/m 15 februari 2015
Rederij: Carnival en Royal Caribbean ( Independence of the Seas)

Paula

Wij hebben inmiddels 9 cruises gemaakt en zijn alweer op zoek naar de 10e! Zo’n 7 jaar geleden kwamen we voor het eerst op het idee om eens een cruise te gaan maken. Na die eerste cruise waren we ook meteen verslaafd!

We hebben een samengesteld gezin met totaal 5 kinderen in de leeftijd van 15 t/m 28 jaar. Ieder jaar gingen wij naar een camping in Frankrijk met de kinderen. We hadden het wel eens vaker over cruisen gehad maar dat leek ons veel te duur en toch zeker niet voor ons weggelegd. Maar de interesse werd steeds groter en zo boekten wij onze eerste cruise van 8 dagen in de Caribbean met de Carnival rederij. Wat een geweldige ervaring was dat! De rust, de ruimte, het luxe gevoel. Het bleef niet bij 1 keer. Inmiddels hebben we onze 10e cruise bijna geboekt.

De meest bijzondere reis was onze laatste cruise samen met de twee oudste kinderen. Het was een combinatie van twee cruises, de eerste cruise was met de Carnival Glory van 31 januari t/m 6 februari 2015. We zijn na deze reis een dag in Miami gebleven en zijn vervolgens opgestapt in Fort Lauderdale op de Independence of the Seas van Royal Caribbean, voor de volgende cruise.

Op 31 januari zijn we aan boord gegaan van de Carnival Glory het eerste schip van onze combinatiereis. Het is een prachtig schip wat een vrolijke uitstraling heeft. Er wordt van alles georganiseerd, zoals sportwedstrijden en spellen in en rond het zwembad. Er is overal op het schip wel iets te doen, de naam ‘Fun rederij’ doet zijn naam echt eer aan. Je hoeft je echt niet te vervelen aan boord! Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om lekker te relaxen en tot rust te komen. We hebben gekozen voor een binnen hut. Hier verblijf je eigenlijk alleen om te slapen of tussendoor te douchen en te verkleden. Om vier uur moest je meedoen aan de “drill “dit is een veiligheidsoefening, (dit is verplicht bij iedere rederij). Om vijf uur vertrok het schip uit de haven van Miami onder het enorme getoeter van de scheepshoorn 😉 Op naar de open zee en op naar onze eerste zeedag.

De zeedagen zijn geweldig, je kunt op het gemak het schip verkennen en lekker zonnen, zwemmen of wandelen over het schip. De hele dag door kan je iets eten of drinken. Niets moet alles mag.
We hadden voor het diner gekozen voor de tweede zitting. Dit houdt in dat je (per rederij verschillend) rond 20.15 uur aan het diner begint. Wij hadden een tafel met zijn vieren genomen, zo konden we gezellig napraten over onze dag, maar je kan ook kiezen voor een tafel met meerdere personen en zo nieuwe mensen ontmoeten. Het eten is heerlijk en de obers zijn enorm vriendelijk. Je voelt je al snel thuis.

De volgende dag 2 februari hebben we in Cozumel aangelegd

Cozumel is een prachtig bestemming. Zodra je bent aangekomen heb je een schitterend uitzicht over een mooi strand en de natuur. Zodra je van boord bent word je verwelkomt door gezellige Caribische muziek. Overal zijn winkeltjes en barretjes. Wij hebben er heerlijk rondgelopen en zalige cocktails gedronken. Ook was er een heel privé strand met ligstoelen en diverse barretjes en eetgelegenheden. We hebben heerlijk in de zee gezwommen en de mannen hebben nog de zippline gedaan. Moe maar voldaan zijn we terug aan boord gegaan. De airco wachtte ons al op aan boord 😉 lekker gedoucht en omgekleed voor het diner om daarna in het theater een mooie show bij te wonen.

De volgende dag gingen we naar Belize, we hadden thuis online al onze excursies geboekt. Deze dag gingen we naar de Turtle farm. We werden opgehaald vanaf het schip door een busje met airco, na een leuke rondrit door een deel van Belize met een gids kwamen we bij de turtlefarm aan. Je wordt door een gids rondgeleid in het park en je mag daar jonge schildpadden vasthouden. We hebben er ook met schildpadden gezwommen in een afgezet gebied. We werden ook weer opgehaald door het busje die ons terug bracht naar boord. Natuurlijk zijn er genoeg excursies te boeken, maar je kunt ook gewoon een taxi bij de haven nemen. Je bepaalt natuurlijk zelf wat je wilt doen. We hebben hierna nog twee bestemmingen aangedaan. Grand Cayman en Roatan. Beiden fantastische bestemmingen, vooral als je lekker wilt winkelen is Grand Cayman een hele leuke bestemming. Na een laatste zeedag moesten we helaas weer afscheid nemen van het fijne schip. In Miami zijn we weer van boord gegaan.

Na een hotelovernachting in Miami hebben we aansluitend nog een cruise gedaan. En wel de volgende!

Op 8 februari stapte we aan boord van de Independence of the Seas, dat was in één woord “wow”. Wat een mooi schip, alles was zo schitterend, het glom en blonk aan alle kanten. We zijn heel snel naar de hut gegaan om even op te frissen en zijn meteen een hapje gaan eten in het prachtige restaurant op dek 9. Overal waar je zat keek je door de enorme grote ramen op zee. Na het eten hebben we het schip verkend. Er is een Flowrider, hier kun je dus met een bodyboard surfen tegen een waterstroom in. Er is een enorme klimmuur, maar je vind ook een ijsbaan aan boord en natuurlijk een theater waar diverse optredens te zien zijn. Het casino is ook indrukwekkend om te zien. Voor diegene die van kunst houden is er een galerie en natuurlijk niet te vergeten de sportschool met de sauna. Wij zijn in de middag naar onze kamer gegaan waar onze koffers al klaar stonden die we eerder op de kade hadden afgegeven. De “housekeeper”kwam zich aan ons voorstellen en vertelde dat als we wensen hadden wij hem konden bellen of aanspreken, een geweldig lieve man die het je echt naar de zin maakt.

Iedere avond ligt er een programma op je kamer zodat je weet wat er waar te doen is aan boord. Er zijn wijnproeverijen of een speciale verkoop in de mooie winkels. Maar ook optredens of een basketbal toernooi worden aangegeven. We hebben deze reis Falmouth en Labadee nog aangedaan. En oh wat is het lekker als je terug komt van een excursie en je wordt dan opgewacht met in ijs gedompelde doekjes om je op te frissen en een beker koude limonade. Je kan van te voren thuis al excursies boeken zodat je zeker weet dat ze niet al vol zitten, maar ook aan boord kun je dit eenvoudig bij de excursie desk regelen.

Soms horen we wel eens van familieleden dat het ze zo saai lijkt en dat je maar aan boord zit en er niet af kan wanneer je maar wilt. Maar je vaart over het algemeen altijd de avond en nacht, de volgende dag ben je alweer op een andere bestemming, en als er een keer een zeedag tussen zit dan heb je genoeg te doen. Of je kiest ervoor om lekker helemaal niets te doen, een heerlijk boek te lezen in de zon of schaduw. En je merkt echt niet dat je dan met zoveel mensen aan boord bent, de schepen zijn zo groot dat er ruimte genoeg is. De week was echt te snel weer voorbij. We zijn echte cruiseliefhebbers geworden. Voor ons voorlopig geen andere vakantie’s meer!

Nog even een paar vragen

Van 1 tot 5, welk cijfer geef jij bovenstaande cruise vakantie? Een 9.

Waarom heb je voor bovenstaande rederij gekozen?

Carnival voor de fun en Royal Caribbean voor het luxe gevoel.

Wat is voor jou het belangrijkste van een cruise vakantie?

Het mooie weer, de rust en ruimte en steeds een andere bestemming aandoen.

Wat is jouw tip bij het boeken van een Cruise?

Kies datgene wat je wil en laat je niet verleiden tot een “goedkoper aanbod”. Kies de rederij die bij je past. Laat je informeren door anderen!

Waar moet je op letten bij het boeken van een Cruise?

Boek bij een maatschappij/ touroperator die bekend is met cruisen.

Wat wordt jouw volgende Cruise?

98% Zeker naar de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai.

Waarom Cruise jij graag?

Ik hou van de zee, de rust, de luxe en de ruimte.

Wat voor een cruise raad jij aan voor first-timers?

Een reis met niet teveel zeedagen, zodat je zoveel mogelijk krijgt te zien. Tip: bespaar niet op een eerste reis.

Welke Cruise staat boven aan jouw wensenlijst?

  • Alaska.