Ben je van plan naar Indonesië te gaan? Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Lombok. Een schitterend eiland ten oosten van Bali. Prachtige stranden, vriendelijke bewoners, heerlijk eten en genoeg te doen! Hier zijn wat tips mocht je die kant op gaan.

1. De stranden

Breng een bezoek aan Mawun Beach, Selon Belanak of Tanjung Aan. Voor het ultieme tropische gevoel kan en mag je deze stranden niet missen. Wit zand, heldere zee. Een ultieme ervaring voor de strandliefhebber! Voor de avonturiers onder ons ligt dichtbij ‘Tanjung Ringgit” het roze strand. De weg ernaartoe is een uitdaging maar zodra je er bent…

2. Sasak bruiloft

Vooral in de weekenden wordt op Lombok nog wel eens een mooi feestje gegeven. De bruiloften zijn uitbundig en kleurrijk en worden vergezeld door een parade ‘Gendang Beleq’. Je kijkt je ogen uit!

3. Gili eilanden

Als je op Lombok bent mag je deze tropische pareltjes niet missen. En zeker niet wanneer je een duikliefhebber bent! Bezoek Gili Trawangan wanneer je van feestjes houdt, bezoek Gili Air wanneer je van afwisseling houdt en bezoek Gili Meno wanneer je in alle rust wilt genieten van al het schoon om je heen. Qua accommodatie is er voor ieder wat wils, van luxe tot basic.

4. Mount Rinjani

Een van de twee hoogste vulkanen in Indonesië, met het blauwe meer ‘Segara Anak’ (vertaald: Kind van de zee) is zeker een bezoek waard. Ga samen met een gids deze klim aan en je zal je vergapen aan het uitzicht wanneer je vol trots op de top aangekomen bent.

5. Kuta

Ja dit is echt Lombok. Ook hier heb je een ‘Kuta’, anders dan op Bali en zeker een bezoekje waard al is het alleen maar vanwege de diversiteit aan restaurants en accomodaties. Vanuit hier kan je perfect uitstapjes maken naar de bovengenoemde stranden of huur een brommer en duik het o zo schone binnenland van Lombok in.