Een paar vragen aan Kay Sion, Head of Sales Benelux bij AIDA Cruises.

Waarin onderscheidt AIDA Cruises zich van andere rederijen?

AIDA is een freestyle rederij met een heel ongedwongen sfeer, zonder gala avonden of vaste etenstijden.
Vanwege alle services die in de reissom zijn inbegrepen, is een reis met AIDA semi all-inclusive en, dankzij de hoge kinderkortingen, perfect voor gezinnen.

AIDA is de enige rederij die ook een ruim aanbod voor sportieve gasten heeft. Aan boord hebben we eigen fietsen, e-bikes & Segways, waarmee we in de verschillende havens en begeleide excursies kunnen aanbieden. Verder vaart er, afhankelijk van de route, ook een duikinstructeur en Golf pro mee, die aan wal duik- en golfexcursies begeleid. Op bepaalde bestemmingen zoals de Canarische Eilanden hebben we ook Hiking en Stand-up paddling excursies in het programma opgenomen.

Daarnaast heeft AIDA net het concept AIDA Selection gelanceerd.
De reizen uit het AIDA Selection aanbod onderscheiden zich door uitzonderlijke routes die leiden tot nieuwe regio’s en exclusieve havens als ook langere ligtijden om onze gasten de mogelijkheid te geven om de bestemming in alle rust te ontdekken. Gasten genieten aan boord van een zeer persoonlijke sfeer en het individuele vleugje van AIDAcara, AIDAvita en AIDAaura. De AIDA Selection reizen worden ondersteund door het programma aan boord, verwijzend naar de typische cultuur van de regio, en culinair door het aanbieden van regionale specialiteiten en kooklessen, die zijn toegespitst op de bestemming.

Kan ik opstappen in Nederland?

Onze 8-daagse cruises met AIDAprima langs de West-Europese metropolen zijn wekelijks en heel het jaar door van/naar Rotterdam te boeken.

Hoeveel mensen kunnen er op jullie schepen?

Dit is afhankelijk van het schip. Voor degenen, die van een meer familiaire en knusse sfeer houden, hebben we drie kleinere schepen voor ca. 1100-1300 passagiers. Voor gasten, die een ruim aanbod aan faciliteiten belangrijk vinden, bieden we zeven schepen aan met een capaciteit van ca. 2200-2500 passagiers. AIDAprima is ons grootste schip met ruimte voor 3500 passagiers.

Wat is het ‘cruise publiek’ van AIDA Cruises?

We hebben een heel brede doelgroep: Van gezinnen met kinderen, vriendengroepen & 3-generatie groepen waarbij grootouders met kinderen en kleinkinderen op vakantie gaan, tot actieve gasten en wereldontdekkers.

Wat is er in de prijs inbegrepen?

Bij AIDA is de cruise prijs inclusief:

 • volpension in de vorm van buffet restaurants
 • tafeldranken (wijn, bier, fris) bij de maaltijden in de buffet restaurants
 • entertainment
 • een ruim sport & wellness aanbod
 • begeleiding in de Kids Club van 3-11 jaar
 • fooien & havengelden

Waar moet ik aan boord nog extra voor betalen?

De bijkomende kosten zijn allemaal optionele kosten:

 • eten in een van de à la carte restaurants
 • dranken in de bars
 • excursies
 • bepaalde workshops
 • schoonheidsbehandelingen & massages

Omdat alle verplichte kosten al met de reissom betaald zijn, kiest iedere gast zelf hoeveel hij nog aan boord wilt besteden. Je maakt je cruise dus zo duur of zo goedkoop als je zelf wilt.

Heeft AIDA Cruises à la carte restaurants en buffet?

Op ieder schip zijn zowel buffet als à la carte restaurants beschikbaar. Het aantal restaurants hangt van de grootte van het schip af. Alle buffet restaurants inclusief tafeldranken zijn bij de cruise prijs inbegrepen.
Ieder restaurant heeft een specifiek thema zoals “Vers van de markt”, Mediterraans of Aziatisch.
Onze buffetten zijn heel gevarieerd & uitnodigend met show-cooking & thema avonden.

Ook bij ons aanbod aan a la carte restaurants bieden we diverse specialiteiten aan:

 • Sushi Bar
 • Buffalo Steakhouse
 • Rossini Gourmet restaurant
 • Brauhaus authentieke bierbrouwerij
 • French Kiss* bistro
 • Casanova* Venetiaans restaurant

Voor de Sushi Bar, het Steakhouse en het Rossini betalen gasten een toeslag. In het Brauhaus, French Kiss* en Casanova* zijn alle maaltijden inbegrepen en betalen gasten alleen voor de dranken
*deze restaurants zijn alleen op AIDAprima beschikbaar

Houdt AIDA Cruises ook rekening met diëten/ allergieën?

Bij ieder gerecht in de buffet restaurants staat erbij of het vegetarisch, glutenvrij en/of lactose-vrij is.
In een van de restaurants is er verder ook een apart hoekje waar het volledig aanbod zowel glutenvrij als lactose-vrij is. Hier kunnen gasten voor ontbijt, lunch & diner terecht.

Heeft een gast een andere allergie kan ook dit bij begin van de reis met de keukenchef worden besproken en wordt er een aangepast menu voorbereid. In de à la carte restaurants zijn allergieën ook geen enkel probleem, en kan dit bij de bestelling worden aangegeven.

Is er veel entertainment aan boord?

Iedere avond wordt er voor onze gasten een show aangeboden. Deze shows variëren tussen dans, musicals, acrobatische acts en interactieve shows waarin de deelname van de gasten essentieel is, zoals bv. The Voice of the Ocean of Weekendmiljonairs.

Ook overdag kunnen gasten aan verschillende activiteiten deelnemen zoals groepslessen in de Body & Soul Sport, cocktail workshops, wijnproeverijen, kunstveilingen, volleyball wedstrijden, activiteiten speciaal voor kinderen of voor tieners, en nog veel meer. Iedere dag wordt er een nieuw programma aangeboden, zowel overdag als ’s avonds.

Heeft AIDA Cruises ook single hutten? Is daar extra toeslag voor?

AIDA heeft geen aparte single hutten, maar uiteraard zijn ook alleen reizende gasten bij ons welkom. Hoewel de toeslag 70% is, bieden we wekelijks meerdere afvaarten tegen een lagere toeslag aan. Deze aanbiedingen zijn in het reisbureau of online te zien.

Waar varen jullie?

We bieden cruises naar meer dan 200 havens aan. Onze vaargebieden zijn:

 • Noord- & West-Europa
 • Canarische Eilanden
 • Middellandse & Adriatische Zee
 • Emiraten & India
 • Noord-Amerika
 • Caribbean
 • Zuid-Oost Azie

Kan ik tijdens de cruise een excursie kiezen of moet dat vooraf?

Excursies kunnen vooraf worden geboekt via MyAIDA, maar dit is geen verplichting. Gasten die al online hun keuze maken ontvangen van ons 3% korting.

Gebruikt AIDA Cruises een dresscode?

AIDA staat voor een ongedwongen en ontspannen sfeer zonder dresscode. Onze gasten zijn op vakantie en mogen zelf hun kleding bepalen. Alleen ’s avonds wordt er aan de mannen gevraagd om een lange broek te dragen.

Maakt het uit wanneer ik boek of zijn er het hele jaar door aanbiedingen?

Aanbiedingen zijn er het hele jaar, maar AIDA biedt ook kortingen aan voor degenen die juist heel vroeg boeken. Deze korting kan oplopen tot €300,- p.p. Het grootste voordeel hierbij is dat onze gasten zelf de hut kiezen waar ze tijdens hun vakantie willen verblijven.

Wat is een leuk ‘weetje’ over AIDA Cruises?

AIDA Cruises is ook een uitstekende rederij voor gezinnen met kinderen. We bieden kinderkorting aan tot en met 24 jaar, zelfs in een eigen hut!